Trimma monstren

Canon eos 50D, Canon Macro 60mm
 
Bilden är från arkivet ifjol, sån tur att blommor redan har börjat titta fram har vi ju inte!
 
Ska strax sätta mej på balkongen i det fina vädret och trimma hundarna. Hausti gillar inte att bli borstad så han sitter redan och blänger på mej att jag har något i kikarn.
Då jag trimmar mina Collien brukar jag bara klippa håret under tassarna, genom borstning med hundbalsam och klippning av klor.
Hur brukar ni trimma era monster?
 
 

Augusti bröllop

 
 
Canon eos 50D Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Slänger upp några bröllops bilder från i somrast.
... Eftersom det inte blev några påskbilder idag iaf, som vanligt råkade det bli en powernap istället och på det lång länk med hundarna i det fina vädret och så blev det ju muffinsbak där imellan också!
 

Rock n' roll och söndrig sladd

 
Canon analog kamera + kit objektiv, Elinchrome studioblixtar + rökmaskin
 
Och så hade vi påsken här... Tänkte försöka ta några påskbilder senare om jag hinner/får någon bra idé. Är så sugen på att fota nånting men min inspiration är hääääääär nere! Inspirationen dog ganska mycket bort då en kabel till mina blixtar for sönder och skulle ha behövt blixtarna X antal gånger efter de. Argh!
 
Något jag däremot har hur mycket inspiration som hellst till är att träna Tosca! Vill ha snön bort nu så jag får träningsplatser! Är så otroligt mycket jag vill lära henne! Har tänkt lära henne att släcka lamporna också (som den riktiga latmask jag är!) men att försöka lära henne något inne känns ganska hopplöst... Hon förstår att ta det (för) lugnt inomhus, hon förstår vad jag menar men gör det inte "inne ska man ju ta det lugnt, ha matte blivit helt knäpp?!". Måste hitta på nånting riktigt smart som passar henne, kanske om jag hittar någon extra rolig target?
 
 
Dagens bilder är tagen med analog kamera. Jag gick i skola då jag tog de här bilderna och uppgiften hette "Rock n' roll", man fick tolka det hur man ville men att bilderna var tagna analogt var ett måste. Vi framkallade även filmerna och bilderna själva i mörkrum, en riktigt cool procedur!
 
 
Nu städa upp enmassa hår som samlats under ett dygn! Gláer påsk på er!

Imorgon till stallet!

 
Canon eos 400D + Kit objektiv
 
Lägger upp två otroligt gamla bilder från 2008, tagna med min första systemkameran 400D.
Imorrn blir det stallet, äntligen! Det är helt otroligt längesen sist, vågar intens skriva här hur länge... Och jag ska föreställas vara en hästägare men att bo en timmes körtid ifrån och vara fattis som en kyrkråtta är ingen god kombination...
Det pirrar i hela kroppen som jag skulle vara ett litet barn som får rida för första gången, äntligen är det varmt då jag far och rida, som jag har längtat! Då jag bara rider för skojs skull, inte någon tränings skull så har jag inte alls någon motivation att rida då det är kallt... Men nu, finally!
Imorrn måste jag även checka hästarnas eksem, antagligen ska väl eksemtäckena på nu, är lite orolig över hur min sprätt har kliat sej redan...
 
Och nu blev det att krypa under täcket igen, jag tog en powernap på kvällen redan (nap... 3h) och nu tänker jag fortsätta med det jag gjorde med serien Sons of anarchy och... Sova!

Iphone skal

 
 
 
 
Ihihihii! Visst är dom söta mina nya skal! De kom igår från USA efter en lång väntan och väntan var de definitivt värda! Så roligt med lite extra skal!
Och fullkomligt älskar de genomskinliga skalen med enmassa diamanter på, de genomskinliga get ett otroligt lyft, de flesta skalen brukar ju vara helt färgade och ser så otroligt tråkig ut men.. Min Phone blev awsome!

Fortfarande sjuk

Här har det tå trappat ordentligt ner med besökare de senaste dagarna. Ber om ursäkt igen för den dåliga uppdateringen men min flunssa vill inte ge efter! Det enda jag gör är att ligga i sängen och kollar på serier och sover mellan varven. Orkar inte göra något tråkigt nog. Hoppeligen mår jag väl bättre i slutet av veckan så ska då ta tag i bloggandet igen.
Nu försöka klämma i sej ett litet mål mat och sedan traska tillbaka till sängen och gömma mej där resten av dagen/kvällen!

Osammanhängande inlägg

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM + Elinchrom studioblixtar
 
Blev dålig uppdatering här igår eftersom jag är sjuk. Jag har ont i hela ryggen enda upp till nacken, ont i halsen och en äcklig hosta och en hämsk huvudvärk så låg för det mesta och sov igår. Idag mår jag tack och lov mycket bättre... Ennu! Kan bero på all Burana jag har proppat i mej så allting slår väl tillbaka då det slutar värka, huh.
Och idag blir det ett mini äventyr, jag ska äntligen få en bykmaskin! Efter att ha bott hit i 1.5år så ska jag äntligen kunna tvätta mina kläder själv istället för att föra dem hem till mamma, amaaazing!
Så ni vet nog vad jag gör resten av dagen/kvällen... Tvättar kläder i mängder.

Vart blev du våren?

Canon eos 50D, Canon macro 60mm
 
Alltså hallååå! Sommar, vart blev du?! Har varit väldigt kallt de senaste dagarna! Igår var det bättre men idag... Hurr! Kunde knappt röra ansiktet efter att ha varit 15minuter ute då det blåser svidande kallt. Eftersom vi är såhär långt in på mars så tycker jag nog att våren skulle kunna krypa fram, med den här kylan smälter ju intens snön och isen, så tråkigt! Jag har så mycket jag vill göra direkt då snön och isen smälter bort. Jag ska börja springa mera intervaller (nu har det varit paus med det då Hausti är "opererad" o måste ta det lugnt) och ut ch gå mer. Har inte alls någon inspiration då det är såhär kallt. Sön är en sak men kyla. Jag borde definitivt flytta till Miami!
 
Nu tänker jag ta tidig kväll och krypa under täcket med Ipaden och kolla på serien Bones och käka vindruvor så datan får vila för idag innan den kraschar ihop!

Pumps

 
Bubbleroom.com
 
De är köpta från bubbleroom för en tid sedan, vad jag vet säljs de inte mer, har iaf inte hittat dem på ett par veckor.
Minns ej vad de heter
 
Ca. Mått:
Platåhöjd 8cm
Klackhöjd 18cm

Kraschar

Canon eos 50D, Canon teleobjektiv (minns ej mm, objektivet "pensionerat" för längesen)
 
Usch. Känner att jag håller på att bli rätt fräsig, kallt ute fast solen lyser men är en isande blåst, ingen lust att vara ute med hundarna och tror kvällens hundkurs blir avbokad för min del tack vare personliga skäl så blir väl långlänk med trick övning. Har även hållit på hela morgonen med att förberead mej för totalt undergång, fylltat alla miljoner bilder, filmer och låtar över till en extern hårddisk. Min dator mår verkligen inte bra! Men... This time I'm ready so bring it on!
 
Bjuder på en bild på lilla islänningen Ögn som står i stallet där jag har min pålle. Bilden är enda från 2009!
 

 

Katastrof och träning

 
Bild från 9GAG
 
Tja, jag mår inte sådär väldans bra idag. Ont i magen och huvuvärk... Var en riktig katastrof att gå ut med hundarna. Orkade inte. Hausti tvinnade på som en orkan med energi för 20hundar och tosca tror jag att var lite som mej då jag nästan fick släpa henne efter så seg som hon var. Tur är hon okej.
Tror folket vi mötte trodde jag var helt crazy då mina hundar var helt knäppa och yrade på.
 
Och imorgon ska vi på hundträning! Ska ju bli riktigt kul. Undrar dock om jag ska ta med bara Tosca eller båda... Hausti bara skäller och yrar på bland andra hundar och människor så han blir riktigt jobbig men den här träningen är mest för skojsskull och att hundarna ska lära sej att lugna ner sej. Har varit på en med Hausti och den timmen kändes vääääldigt lång menär ju superträning för honom!
Tosca däremot skulle jag vilja småsaker med som att vänta bland folk. Vilket hon måste kunne om vi i något skede ska köra agility.

Tar jag båda hundarna så kan jag nästan bara stå still o lyssna medan Hausti skäller halsen av sej. Huh.
Tror det blir Tosca.

Små dissar Iphone 5

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Well. Här sitter jag nu med min Iphone 5, har haft dne i ett dygn nu. Fattar noll. ÄR en hel del saker som är annorlunda från 3GS:n som jag hade för över ett år sedan. Visst är 5:an fancy men... Inte gilla. Går inte att ringa utan att det blir "facetime" samtal. Avaktiverar jag det så försvinner alla kontakter. Att fixa en "egen" ringsignal är inte heller det lättaste. Som med 3GS:en köpa låt, sedan bara klicka att använda den som ringsignal. Men nu hittar jag ingenstans att trycka på att jag vill använda en köpt låt som ringsignal. Argh!
Förutom en futtig ringsignal så tycker jag att det där med kontakterna är värst. Så otroligt nervpirrande. Har suttit länge och pillat på telefonen utan resultat.
För övrigt verkar den helt trevlig men... Är småsaker (nu ska vi också komma ihåg att jag är värdelös på elektronik so don't blame me, är nog bara jag som inte kan ;)). Tycker den är överdrivet invecklad bara, småsaker kunde varit tydligare (ni som är vana med iphone så är det ju knappast nå problem för er).
Men. Jag lär mej väl... Snart.
 
 

Jumex

Jeans.fi
 
Titta vad som kom igår! De är helt otroligt bekväma att tassa omkring med (räknas det som over addicted om man går i heels då man laga mat?). Tyvärr får inte den rosa färgen fram sin rättvisa med blixten, den ser så matt ut men in real life... Neon pink! Just löööv it!
 
Platåhöjd: 4cm
Klackhöjd: 14cm

Gula pumps

 
Nelly.com
 
Nu är ju skorna använda, därefter lite fula märken på dem men iaf. Skorna är från Nelly.com för ett tag sen.
 
Platåhöjd 8cm
Klackhöjd 18cm
 

Job, so happy!

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Well... I got a job, finally! Är så happy att jag inte kan beskriva det heller! Har länge nu räknat de sista centarna till allting men nästa månad kommer jag få min första lön sen dec. och kommer inte behöva vara så exakt! Har varit så svårt att hitta något jobb, har självklart sökt men endera behöver du utbildning till det eller så är finska ett stort krav (bor i finland för er som inte vet) och på andra platser som jag sökt så har jag aldrig fått svar. Jag är inte petnoga med vad jag gör, sålänge man har ett jobb så ska man vara nöjd då det är obeskrivligt många som inte har något just nu!
 
Tog några självporträtt idag så solen lös så fint in så ni får överleva med de här egobilderna idag.

Elektronik...

Canon eos 50D, Canon Macro 60mm
 
Har äntligen fått igång Ipaden igen! Så lägligt då min stackars telefon tar sina sista tag de här dagarna innan min nya telefon kommer, har jag enorm tur så är den här redan på fredag men... Tvivlar. Aja, nu kan man iaf få tag i mej via facebook 24/7.
Min telefon stänger nämligen av sej helatiden, speciellt då den är på laddning (?!). Batteriet orkar inte alls dra igång telefon mer och nu har en knapp slutat fungera också... Den viktigaste knappen ofc. Undrar inte alls varför den ger upp heller, har ju inte direkt vårda den heligt. Men välkämpat, Galaxy S II:an fyllde 1år för ett par dagar sen (efter att ha blivit dränkt 2ggr och fått en flygtur utan skydd från biltaket... Inget bytt i den!). Kommer nog aldrig ha en såhär bra telefon igen! Tänkte först beställa en likadan men blir ju så tråkigt att se på samma helatiden... Så för att vara lite extra onödig så väntar jag på Iphone 5:an!
 
Nu slut med snacket, snart iväg på arbetsintervju, sedan gymmet!
 
 

Besök hos veterinären

 
 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Ingenting är bra idag... Hausti mår dåligt vilket inte är så konstigt efter all narkotika som han fick hos veterinären, han har ont och det är riktigt pain att höra sin lilla hund gny helatiden. Han har så ont! Endå får jag inte ge mer smärtlindrande idag, måste vänta till imorgon...
Han blev sur redan då vi kom in till veterinären, det är ju alltid något dåligt som händer där! Då jag hämtade honom visse han nog inte om han skulle vara glad att se mej eller... Tror han valde att nog vara glad. Nu då vi har vari hemma har han självklart sovit en del, då jag försökt trösta honom så har han bara vänt bort. Tror han ser mej som ett hatobjekt just nu, är ju inte kul att matte skickar iväg en på kastrering heller!
 
Får hoppas på en bättre dag imorrn... Tror inte det blir mycket nattsömn dock. Usch.
 
 

The sweet spot

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM, Canon speedlite 580EX II

Shopping & kastrering, good combo!

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Har varit på en shoppingrunda idag, så skönt att äntligen ha lite nytt i garderoben istället för att titta på samma, gamla vanliga trasor som man sett på alldeles för länge! Nu kan jag ta våren med stil i mina nya rockar och andra mysiga tröjor!
 
Imorgon har även lilla Hausti veterinär tid. Han ska kastreras, amen!
Haha, har längtat sååå på att han ska kastreras, han är så otroligt vild och en riktigt överdriven charmör så vi får hoppas att pojken lugnar ner sej lite och att han någonlunda slutar springa efter folk/bilar osv då han är lös (dock är han ju vallhund så tvivlar starkt på det). Han lyssnar alltid på mej men vid vissa tillfällen stänger han totalt av hörseln. Hundarna kan ju stänga av ljud de inte vill höra, märks väl då han vill höra och inte vill höra. Det intressanta är att han jagar bilar osv bara en bit, trots att de fortsätter så vänder Hausti om efter att ha jagat dem 20-50m och kommer tillbaka. Onödiga hund. Något vi ska försöka börja träna på då han blir lugnare!

Mera mysbilder!

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Dålig uppdatering under helgen, har haft räött fullt upp med enmassa annat som att hinna sitta vid datan. Har inga nya bilder så jag bombar er med mera häst!
 

Vinter och hästar

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Oj vad energisk jag blev då jag såg hur vackert väder det är ute idag! Klädde snabbt på mej och ut på en walk med hundarna, för att sedan komma in och pilla med gårdagens bilder... Näe vänta. Så bra var det ju inte, jag har ju tusen olika ärenden som jag måste springa. Så nu skärpning här och fixa sej klar för att hoppa i bilen och se väldigt anständig ut!
Ha en riktigt fin fredag alla!
 
 
 

Vinter fotografering

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Idag har jag varit och fotat Fia med hennes islänningar. Var roligt att fota någonting igen, länge sen senast känns det som!
Ska ut med hundarna nu och sedan krypa under täcker, imorrn kommer det mer bilder, blev riktigt nöjd med dagens!

Tosca & Hausti

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Stackars lilla Tosca fick en spark av vår äldsta häst idag. Hon gick för nära bekbenen och jag hann inte dit i tid fast jag så att Askja blev irriterad. Tur så var Tosca så nära bakbenen så hästen inte hann få fart i sparken men med broddar och en 350kg häst så är ju sparken helt mer än tillräckligt redan. Hörde hur det dunsade i revbenen på henne. Hon kuta självfallet iväg som en raket, skrikande i panik och såklart jag efter. Skrikande kom hon sedan imot mej och la sej ner- för att fortsätta skrika. Kände igenom henne ordentligt efter att hon hade lugnat ner sej, tryckte lagom med handen i buken och revbenen på båda sidorna om henne ifall hon hade jätteont. Tack o. lov blev det ingen skada! Blev i panik då jag visste att hästarna hade broddar, annars hade sparken inte alls varit nå att ens fundera över (självklart känner man ju igenom hunden för det) då hästen bara lyftade på ena bakbenet försiktigt. Huh.
Hon stod nog helatidne utanför hagen efter det vill jag lova! Men någon minut senare kutade hon omkring igen och då hästarna lite senare skulle ha kraftfodret så var hon nog med i hagen igen så... Så värst hårt kunde det ju inte tagit i då (:
 
 

Trick: Spin

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Tosca är ju riktigt häftig! Prövade lite hennes vilja idag genom att försöka oss på ett trick "Spin" hunden snurrar då irunt mot vänster. Detta lärde hon sej på ynkka 5minuter! Nej, det är inte ett svår trick, speciellt inte om hunden är en godisråtta (ja, ni ser på en riktig godisråtta på bilderna!). Lade till lite fart med i snurrande, jag springer bakåt och säger spin och hon snurrar snabbt 360grader och fortsätter springa mot mej.
Då vi tränade så fick jag även några vinkar att det inte kommer vara några problem att lära henne att stå på bakbenen eller att krypa, hon gör verkligen allt för den där lilla godisbiten... Och hon är så otrolit positiv!
Då det dyker upp nybörjar kurs till agility och jag har tid så kommer jag absolut börja med det!
Imorgon ska vi iaf slipa lite ennu på spin, sedan får jag se vilket jag kör igång med till näst.
 
How to- Spin:
1. Håll en godis ovanför hunden medan du sakta rör handen i en cirkel mot vänster.
2. För minsta lilla huvudrörelse ska du berömma och ge godis för.
3. Då hunden följer din hand 360grader utan problem så kan du lägga in ordet "spin" så hunden lär sej det på komandot.
4.Då hunden har lär sej ordet kan du själv börja röra dej bakåt. I början kan det ennu vara bra att visa med handen.
 
 
 
Tosca är just nu i det skede att hon fattar vinken med hon behöver lite hjälp med handen ennu i både "stilla" och då hon springer mot mej rörelser.
Eftersom jag bara tränade några minuter så kom vi inte destu längre så vi fortsätter imorrn! :)
 
Vill visa er en video på en otroligt häftig hund vid namn Zoe som är en border collie. Den här filmen är så hilma häftig att titta på, man får en otrolig fiilis på att man vill lära sej mer och den ger så mycket inspiration! Är inte många klipp på youtube som man dessutom ser att är filmade i en såhär bra kvalité (de har använt sej av canon eos 7D för att vara lite fotonörd här imellan) så det höjer inspirationen en hel del!
Om Tosca blir riktigt bra (vilket jag tror att hon kommer bli) så kommer jag definitivt att göra en likande film som är i ordentlig kvalité :)
 
(Ps. då du tränar. Kom ihåg att ta det i små etapper, hunden tröttnar lätt på för mycket jamsande!)
 
 
 
 
 

Mannen i huset

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Kände mej tvungen att lägga upp ett par bilder på Hausti också.
T.o.m. Hausti var fotogenisk idag. Tycker han brukar bli väldigt konstig på bilder som är tagna framifrån, kanske för att han har så lång nos så han ser ut som Pinocchio? Han är självfallet vacker men på bild... Inte hans grej. Klart man kan få riktigt vackra bilder av han men såhär närtagna bilder brukar han se väldigt långnosad på, haha!
Idag blev han ju riktigt supersöt!

Tosca

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Blev endå inte att fotografera idag. Då jag steg upp snöade det och då jag skulle till stallet så snöade det ennu mer, då jag kom hem katastrof snöade det så det fick bli lite inomhus bilder istället.
 
Hur som, tänke avslöja hennes kennel namn idag men hennes papper är på nedre våningen och mina ben är för lata för att gå och söka, haha! Jag har nämligen ett otroligt dåligt "namn minne". Det är inte långt men... Argh. Ja ja. Kan iaf berätta om hur det gick i stallet. Hausti blev som sagt hemma. Släppte henne lös (gissa om det pirrade i magen) så hon fick röra på sej och hon är en riktig liten sprätt! Inomhus är hon så lugn och ängslig men då hon släpps lös så blir hon otroligt sprallig! Hon lyssnar och kommer och följer med vad jag gör. Inte alls som Hausti som kuta omkring på egna vägar så jag får ropa och ropa och ropa ;)
Med hästarna gick det ju otroligt bra. Först funderade hon "Oj vilka stooora hundar!?" men då hästarna stod stilla och åt så fick hon mod till sej att fara fram och hälsa. Efter det hade hon inga funderingar mer och kände sej som hemma. Är helt säker på att jag kommer ha två grymma stallshundar!
 
Även av det jag fått se mer av henne så har jag en känsla av att hon kunde bli en bra agility stjärna. Dock bara för skojs skull, det här med att tävla är inte min grej men skulle vilja köra agility bara för kontaktens skull och för att de skulle vara kul att lära sej nya saker.
 
Skulle gärna ha utövat Agility och dog dancing med Hausti men det visade sej att vara omöjligt tack vare hans kropp och hans intresse att lära sej saker som han måste röra på sej... Är utanför orket på han. Han gillar saker som sitt, ligg, tass, high five, vänta... Men saker med t.ex. target sitter inte i hans intresse hur jag än försökt att få honom att gilla det. Aja.
 
Tillbaka till Tosca som inlägget egentligen handlade om.
Imorgon kör vi en ny dag. I hopp om fint väder så tänker jag försöka lära henne en grej imorrn, nämligen "spin". Får väl se hur det går, vi får se det som en övning att lära känna varann bättre!

Min fina tjej!

 
Instagram
 
Här är hon, Min Tosca!
Efter 700km körsträcka så var hon äntligen hemma, min "lilla hemlighet". Hon är en långhårig Collie (precis som Hausti), en riktig Lassie har jag nu!
Vi har inte hunnit spendera många timmar tillsammans men. Jag är kär.
 
Hon är väldigt skygg så det gäller att inte dundra omkring, klart är det en ny miljö men hon kurar ihop sej och är skraj (undra inte på då Hausti går på som ett ånglok!). Hon är endå riktigt försiktig. Vågar inte titta omkring sej, är tyst och lägger sej ner tills jag bär iväg henne t.ex. till övre våningen. Hon viftar på svansen då jag talar med henne men hon är endå rätt tveksam. Var också ute med henne en stund, utan Hausti, hade henne lös och hon lyssnade super! Hon är ju trots allt 2år gammal men hon verkar vara bra uppfostrad (hon är alltså från Haustis uppfödare).
Hon är också väldigt liten i växten, det var meningen att hon skulle bli avelshund men då hon var så liten så dög hon inte (varför jag fick henne så orkar jag inte ta upp, lång historia med Hausti involverad), hon är alltså riktigt, riktigt vacker! Ska ta några fina bilder på henne imorgon. Imorrn är det girls-time för henne och mej i stallet, Hausti får sitta hemma sålänge, är ju bara några timmar så. Då hon aldrig sett hästar förut (antar jag) så är det bättre att hon får undersöka och vänja sej i lugn och ro än att Hausti ska kuta omkring och skrämma upp henne. Dessutom löper hon så med min okasterade hanhund (kastreringstid beställd) som springer lös och en lös Tosca så... Inte.
 
Äntligen har jag en flicka som jag kan skämma bort med enmaaaassa rosa! Många har trott att Hausti är en flicka då han haft rosa ehrmh... Men nu ska det vara rosetter och grejer. Ja jag är lite knäpp men någon gång nu och då måste hon ju få vara extra fin ;>
Tycker det är så kul att äntligen ha två vovvar, har länge velat ha en kompis till Hausti!
 

Like a finnish woman #3

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM, Canon speedlite 580 EX II
 
Slänger upp en bild från fotograferingen med Sandra.
 

You know it's true

 
Bild från 9gag
 
Vare sej du vågar erkänna det eller inte men 98% av gångerna du kommer hem är det första du gör (förutom att just och just hinna ta av ytterkläderna) är att springer till datan, tar upp locket på laptopen och trycker på knappen för att sedan spendera resten av de 50% av dagen som är kvar, kanske till och med mera.

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0