Bröllop 2014, Linda & Sebastian

 
 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4-5,6 USM
 
Något jag är mäkta imponerad över är vad som händer då jag laddar upp bilder här till bloggen är, att bilderna ser jättebra ut i photoshop eller om man bara checkar igenom bilder via enkelt program men direkt då jag laddar upp bilder hit så blir dom grådaskiga! Fruktansvärt frustrerande. Jag undrar varje gång då jag laddar upp bilder här hur ni ser dem, blir färgerna matta eller är dom kontrastrika? Jag gillar att ha mina bilder ljusa med fin kontrastskala men det är så trist om folk inte ser dem så som jag har dem i datan utan ser dem så som firefox vill ha det, daskiga.
 
Hur ser ni dem?
 
Hur som hellst så har jag fått lov att ladda upp bilder från bröllopet jag var på mitten av mars. Det var ett jättefint bröllop, verkligen! Med bilderna blev jag supernöjd trots att vädret inte var på vår sida. Det snöade/slaskade inte men solen var framme och gömd och det blåste vårens värsta storm. Vädret hade ingen aning hur det ville vara!
 
 
 
 
 

Agility och mina stiliga hundar

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4-5,6 USM
 
Har varit ute massor i skogen de senaste dagarna med hundarna. För Toscas del har det varit konditionsträning med spring och hopp över träd samt balansövningar på bl.a. den här stocken hon står på, på bilden. Ja men varför plötsligt all extra träning?
Jo, vi har äntligen startat vår nybörjar agility kurs! Så efterlängtad!
Såklart var jag apnervös över hur det skulle gå men Tosca var mer än bara duktig, hon var perfekt! Uppförde sej bra bland andra hundar och vid de två övningar vi hann prova med så gick galant!
Vi fick prova på slalomen, då var det hönsnät uppbyggt så det automatiskt blir att gå slalom, det gjorde hon galant. Sedan hoppa ett lågt hinder, sitta och vänta och kör på inkallning. Sedan skulle vi ta itu med två hinder efter varann, inkallning på ca 12m. Då tänkte jag att nu är det kört! Blev inkallning på för långt åt henne, så långt har vi aldrig tränat på. Men 3de försöket gick perfekt!
Min lilla Tosca-kaka är superduktig och hon tog mej med storm redan första dagen! Jättestolt!
 
...Men så var det ju dethär med hemläxa också för mej och hunden. Att skicka iväg hunden runt ett föremål... På 5m avstånd! Oj... Inspirationen sjönk med 110%. Lärarens hund var atlet och fick det att se för enkelt ut. Jag fattade inte riktigt hur jag skulle börja öva in det. Vi provade igår men tyckte det gick dåligt, inte hundens fel utan mitt, visste inte hur jag skulle börja. Så idag hade vi en ny dag. Lade ett däck på bakgården och provade lätt. Plötsligt klarar hon redan från höger hållet på 1-2m avstånd?! Otroligt vilken hund jag har! Så inspirationen ligger just nu på topp igen!
Innan läggdags så ska vi ha som mål at klara på 3m avstånd!
 
Hur har jag tränat detta?
*Började runt en stubbe/föremål så hunden ser armen min som hjälper styra vartåt (här kan man ju använda sej av leksak/godis i handen).
*Massor av beröm efter att ha gått irunt
*Träna bara ett håll åt gången, då hunden kan det perfekt så öva från andra hållet
*Öka avståndet sakta men säkert
 
Men med denhär övningen har jag fått massa hjälp då jag inte vetat vartifrån jag ska börja, tyckte det var jättesvårt! Men nu börjar jag så småningom få kläm på det, får jag kläm på det, får hunden det också.

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0