Carolina med Zahara

 
 
Canon eos 50D, Canon EF 17-40mm 1:4 USM III
 
Just nu har jag inga fotogrejs på gång- känns öde. Plötsligt kan jag ha huuuur mycket som hellst och plötsligt har jag inget. Såklart betyder de att jag ändå inte är syslolös, har hur mycket som hellst att göra!
 
Igår var det sista dagen att anmäla sig till inoffiiell utställning (hundar, alltså) och såklart är jag i sista sekunden och anmäler Tosca. Det skrämmer vettet ur mig. Aldrig varit med på en utställning men känner att vi "måste", vill ju pröva iaf!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer games 1-3.8 2014

Canon eos 50D, Canon EF-S 75-300mm 1:4-5,6 USM
 
Nu när jag har tid igen så sitter jag och går igenom de sista hoppbilderna från Summer games 2014 som ägde rum på travbanan på Åland 1-3.8. Kunde inte bestämma mig för färg eller svartvit så det blev båda, en av mina största favoriter från tävlingarna trots att det kom ett grässtrå ivägen som lite blurar ut hästens huvud men kände att jag kan leva med det. För denhär gången.
 
 

En fin familj

 
Canon eos 50D, Canon EF 17-40mm 1:4 USM III
 
Jag var så aktiv igår, hela två inläggnästan efter varann! Så familjebilderna fick vänta tills idag. Kunde inte bestämma mig för svartvitt eller färg men då det blivit så mycket färg på sistone så fick det bli sv!
 
Vad tycker ni? Jag är supernöjd!
 
 
 
 
 

Vad gör jag på dagarna?

 
 
Ibland kanske ni undrar jag jag håller på med på dagarna? I stort sett är det inte meningen att min vardag ska vara så mycket inblandad här på bloggen men känner att jag måste dela med mig av en del iaf!
 
Först o. främst kretsar en stor del omkring stallet. Mitt senaste tillskott, Leunora har haft styngflugor och nu har hon mugg så vi har haft fullt upp med att bli av med allting, muggen håller på att ge efter äntligen. Som ni ser så är jag rätt hysterik med rosa och lila grejer på hästen, såklart fattas det rosa schabraket! Tycker det är kul att äntligen ha ett sto att proppa fullt med rosa, mina fixiga, duktiga fodervärdar hade t.o.m. lagt rosa gasbindor på hennes hovar inför natten (för muggen, rypsolja är på smörjat för att få muggskorpan att lossna), kunde inte annat än le! Här om dagen så klippte jag L:s man, jag hatar att rycka så först med saxen (som ni ser, ett förtjusande resultat...) och som sedan gör att jag har enmaaaassa efterarbete.
 
Jag jobbar på S market och trivs superbra! Att vara butiksbiträde tycker jag att det är många som ser ner på men med goa arbetskollegor och en bra inställning så är det ett superbra jobb, trivs jättebra! Och det är inte "bara" att sitta i kassan, faktum är att det känns som miljoner olika saker att göra.
På dagarna då jag sitter och virkar hoppas jag på att det kommer Fairy Odd parents, Svampbob eller så slår jag på ett av mina 96 muminavsnitt (jag vet, det är lite udda).
Och sist men inte minst, tidiga mornar då jag är påväg på jobb får jag alltid samma blick av Hausti, han har aldrig bråttom ut, han vill sova! Han ligger så gottsom varje morgon med en av sina nallar (oftast i munnen) och tycker att jag ska gå o. lägga mej, han tycker det är skönt då husse är hemma, då får han gå senare ut.
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

10 saker ni inte visste om mig

 
Canon eos 50D, Canon macro 60mm
Nej nu är det dags att mjuka upp efter allt hästande (eller är det de?)!
Kom nyss hem från att ha lämnat bilder till familjen som jag hade fotografering med senast, är alltid lika nervös då jag lämnar över bilder. Det räcker inte för mig att jag är nöjd med bilderna utan de som ska ha dem måste vara ännu nöjdare. Så, den här gången känner jag mig riktigt nöjd med min insats. Senare idag slänger jag in ett inlägg med några bilder från familjefotograferingen så håll ögonen öppna!
 
För att jag sitter här med datorn och min muminmugg med te i så tänker jag avslöja lite saker ni inte visste om mig.
 
 
10 saker ni inte visste om mig:
*Jag älskar att virka!
*Jag började fota 2007.
*Jag började rida 1ggr/vecka som 4åring, åren gick och jag hade 1 års uppehåll för att sedan fortsätta.
*2011 (tror jag?) sålde jag min goa islandsvalack, Dreki, han var borta i 9månader då jag plötsligt fick ett underbart meddelande på fb om att han måste flytta. Definitivt fick han flytta hem igen!
*Jag "lider" av ett stort köpberoende
*Jag ser mitt jobb som en "fristad", ett ställe där jag kan stänga av allt annat.
*Jag röker ej (tja, folk i min närhet vet).
*Jag samlar på muminmuggar & diverse muminstuff (arabia).
*Jag är inte ett stort fan av halsband/armband.
*2009 gick en kär närstående bort i cancer, det är mycket tack vare henne som jag fick Dreki från början, jag tänker på henne varje dag, speciellt då jag är i stallet och är tacksam för allt hon gjort i mitt liv.
 
 
 
 

 
 
 

Ögongodis!

Canon eos 50D, Canon EF 17-40mm 1:4 USM III
 
Som variation här på bloggen så är det nog bäst jag laddar upp denhär bilden, med en häst på!
Ja, jag ber om ursäkt, min blogg har exploderat i hästande, hästar, häst, helt enkelt.
Men kan inte låta bli, idag har jag fotat den här arab damen, riktig ögongodis!
 
Nu ska jag sitta här, redigera familjebilder och hästbilder från dagens skörd innan det är dags att åka till mina egna hästar, idag är det ridning som står på schemat!
 

Cuteness overloaded



 
Canon eos 50D, Canon EF 70-300mm 1:4-5,6 USM
 
Är hon inte söt? Leiftra Frá Träskbäck heter hon. Körde i två timmar för att kunna hälsa på henne då jag var på fastlandet, helt klart värt det!
 
 
 
 

I sagornas värld

Canon eos 50D, Canon EF 17-40mm 1:4 USM III
 
Äntligen, dagen jag längtat efter, jag har en hel ledig dag som jag bara kan sitta på soffan i mjukiskläder, titta på gamla bilder och som plus i kanten kommer det Svampbob maraton på Nickelodeon. Dessutom ska jag åka till stallet och rida ikväll, red igår också, första gången på 2 veckor, har varit olyckor o. andra tråkigheter men nu ska hästen sättas igång... Igen! Tänker vara extra noijig så vi säkert inte får något fel igen!
 
Nu till bilden!
I övrigt så händer det inte så ofta att man ser en bild i sepiaton på min blogg, jag tror t.o.m. att dethär är den första? Är helt nerkärad i bilden, tycker allting är så bra som det kan bli!
 
Jag har gått igenom i princip alla bilder på datorn nu från fastlands resan, alla hästbilder osv, nu vill jag fota meeeera! Har så mycket "överlopps inspiration", tur så står det en fotografering på tapeten imorrn, sålänge vädret tillåter!
 
 

Fia & Smári

 
Canon eos 50D, Canon EF 17-40mm 1:4 USM III
 
Då jag var på fastlandet (Finland) så åkte jag och fotade min kompis Fia med hennes superfina islandsvalack Smári, ekipaget dyker titt som tätt upp här i bloggen så ni känner säkert igen dem från tidigare inlägg.
Oftast brukar vi fota med spontana kläder, tar det som kommer först till hands men inte denna gång! Denna gång gav vi oss in på ett mer sagotema! Vilken saga/fantasi man vill förknippa bilderna med så får ens egna fantasi flöda.
Jag är supernöjd med bilderna och det kommer dyka upp fler. Vad tycker ni om dem?
 
 
 

Nationella hopptävlingar på Åland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspirationen svämmar över!


Canon eos 50D, Canon EF 17-40mm 1:4 USM III
 
Det spelar nog ingen roll hur många gånger jag säger "vad skulle jag göra utan dig?" till min "datafixande" vän som orkar och ställer upp för mig, börjar känna mej så efter i att göra något tillbaka så jag får dåligt samvete! Det är alltid lika roligt att träffas, prata maaassor men det är så sjuttons tråkigt att det inte blir av oftare att träffas, jag vill ju träffas men vart sticker tiden iväg? En dag ska jag hitta på någonting riktigt awsome att gottgöra dig med min fina vän<3
 
Så tack vare världens underbaraste vän som hjälpt mig många år så har jag min data igång (igen) och redigering och genomgång va ca 4000 bilder är igång, kommit igenom ca 1000 tror jag. Farligt det där med att vara på "resa" till fastlandet, träffa massa hästar och efter hemkomsten nationella summer games hopptävlingar, huoh!
 
Här kommer några bilder som är tagna här på åland före jag stack på resa. Tycker det varit så roligt att träffa några hästägare här på åland och deras fina hästar, ni ger mig så mycket inspiration till mer!
I detta inlägg har vi Linn med hennes fodershettis (som klantiga jag glömt namnet på) som jag nyss fick alla bilder klara på. Enjoy!
 
 
 
 

Henni & Sophia #2

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM III
 
Och vi fortsätter med dataproblem. Här är ett par till bilder som jag hann fixa till innan datan bestämde sig för att strejka. Hoppeligen åtgärdas alla problem idag men det återstår att se, tråkigt då bloggen ekar!
 
Under tiden har jag hunnit göra en 8 dagars lång trip till fastlandet, träffade en häftig liten islandsbebis vid namn Leiftra, red islandshästar (bara för att jag reser betyder ju absolut inte hästfritt, eller hur ;D), försökte vila upp mig ordentligt. Då jag kom till Åland igen tog jag min kompis med mig som aldrig varit på ön, veckoslutet fortsatte med nationella hopptävlingar och fest.
Självklart har jag alla mina minneskort fulla! Har fotat så mycket, kommer inte veta var jag ska börja då jag får igång datorn!
 
Bilden överst är nog en av (många) favoriter från fotograferingen, äääälskar den fina klänningen med ridstövlarna!

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0