Uppspelt!

 
Canon eos 50D, Canon EF 70-300mm 1:8
Just nu. I detta ögonblick håller jag på att tappa vettet totalt. Inte på ett dåligt sätt, tvärt om! Är så otroligtglad och vill iiiinte vänta tills söndagen! Kommer ju att bli galen! Tur är onsdagen så gott som över nu... Torsdag... Fredag... Lördag... Söndag!! 300km resa upp i landet... Igen, är så uppspelt!
På söndag kväll ska jag berätta vad allting handlar om.
 
Under tiden får ni nöja er med en rätt så ny bild på min fina Collie pojke :)
 
Häng kvar!

En snorkfröken på fyra ben

Samsung kompakt kamera
 
Ikväll åker jag då.Lägenheten är rätt så tom. Tänkte bytta blus före jag packar det sista i lägenheten men... En tjej måste verkligen ha hela sin lägenhet med sej då hon far, inget kvar i garderoben "kom igen, låt oss packa med vett... Jag ska ju bara vara borta två veckor, ens det, kommer hem för att festa om ca 1vecka, höhö". Och varför behöver jag med mina heels?! Jag ska ju bara vara i stallet och träna med hunden! Women's logic my friends.
Angående bilden så har jag ingen aning om vad kameran var för modell, Samsung ja men... Den är tagen sommaren 2008 då mitt system var på reparation.
Och just nu var jag ju bara tvungen att visa denna charmiga bild på vårt lilla charmtroll Ögn som är yngst i stallet av "våra" 4 (bara en pålle är ju alltså min). Tror även bilden visar att man inte behöver en great camera för att få trevliga bilder ;)
Eller tja.. Den är kanske mer ful-söt, hon liknar Snorkfröken. Höhö

Like a fridge

Bild från 9GAG
 
Jag mår inte sådär jätteokej idag. Enmassa jobbigt.
Imorrn flyttar jag bort för en ett par veckor för att ha hand om hästarna. Vad passar då inte bättre som en inflamerad handled med då man ska sköta stallet? Hinner heller inte till läkare. Den gör ont vad jag än gör. Argh!
Jag hoppas verkligen tiden borta får en att lufta huvudet lite. Det börjar kännas lite för mycket igen.

Detaljer från stallet

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
 

Ny vecka, nya tag!

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM, Canon speedlite 580EX II
 
Så hade vi en ny vecka igen hörni! Var tyvärr inte sådär jättepigg på att skriva någonting under helgens gång, har haft rätt fullt upp. Var till stallet och hälsade på min springare och ordnat lite smått då jag kommer flytta från min lägenhet på fredag och bo borta 2 veckor nära stallet. Kommer vara så skönt att komma bort ett tag och bara fundera på hästen sin!
På onsdag kommer jag föra mina katter hem till mommo (där jag kommer bo medan de är på resa och min lägenhet får besök av "rörgubbar"), skönt att ha ett helt hus för sej själv med stor gård som hunden kan springa lös omkring på och katterna får vara ute!
 
Bild från förra veckans fotografering.
 
 

Att vara en lyckligt lottad "hårbollsägare"

Bild från 9GAG
 
Strax innan jag gick och lade mej igår kväll så fick jag en kick att börja städa. Jag böt lakand, städa hela badrummet, sopade och dammsög, torka damm överallt, torka golvet framför spisen etc... Oj så skönt att vakna upp med en skinande ren lägenhet! Trodde jag ja...
Då jag vaknade hade min älskade katt flyttat på mattorna, krafsat kattsand ur lådan och... Håret!
Kände mej precis som på bilden. Så klockren!

The Cinderella story

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM + Elinchrome blixtar
 
Arkivbild från "The Cinderella story"
 

Valentine´s day

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Lägger upp ennu de här två bilderna från dagens valentine´s shoot. Finns ennu en hel del att gå igenom men det tar jag imorgon om jag hinner.
Ni får gärna komma med åsikter och tankar bakom bilderna.
 
Vi slängde bara snabbt ihop en "söt, ensam tjej på valentine´s day" så det blev inte enmassa knåpas med detaljer men. Som sagt. Mycket nöjd med dagens!
 
 
 
 

Happy valentine´s day everyone!

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Idag tog vi en ordentlig valentine´s shoot. Tycker resultatet blev riktigt bra!
Fler bilder kommer ikväll. Nu sticker jag till hundparken!
 

Bebisfeber!

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Ååh jag är såå bebis sugen! Skulle vara så roligt att ha en till häst, till och börja med ha sin häst närmare, haha!
Är så sjukt sugen på att skaffa en yngre häst, en som man själv kan rida in. Jag behöver ingen toppen häst, bara en pålitlig att lunka i skogen med, sån som jag har nu men i år blir min gamla pojke 23år gammal, inte så värst gammal för en islänning och han är i toppenskick men klart man måste börja ta det lite försiktigare. Suck. Om pengar fanns skulle jag inte fundera en sekund, en ung valack hade gärna fått komma till i stallet. Nu får jag bara vänta på tills ett sto i stallet ska betäckas. Kommer bli härligt med bebis!

Red riding hood

Canon eos 50D, Canon EF 70-300mm
 
Ny dag, nya tag! Ska snart dra iväg till gymmet, senare blir det långlänk med hunden som vanligt.
 
Bilden är från vintern 2012. Jag gick i skolan (fotolinje) och vi skulle ha en utställning. Då påbörjade jag mitt projekt "red riding hood" temat. Ska senare visa er lite andra bilder från serien.
Självklart kraschade datorn i samma veva innan jag hann överföra de här rödeluve bilderna till hårddisken så kunde bara rädda ett fåtal och som pricken på i:et var det ju de bästa bilderna som "brann upp".
I dagens läge efter ett x-antal kraschningar med datorn överför jag direkt till externa hårddisken för att undvika hjärtesorger... Rekommenderar det!
 
 
 

End of the day

Canon eos 50D, Canon macro 60mm
 
Har varit en riktigt fullspäckad dag idag av gym, kaffe, bakning, matlagning och 2 timmars länk med grannen och hundarna. Uppfriskande!
Nu tror jag nog att jag kryper under täcker, är helt slut efter powerwalken!

Like a finnish woman #2

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM + Canon Speedlite 580EX II
 
Har verkligen varit en fullspäckad dag idag. Fotograferade min kompis med en idé som vi funderat på ett par veckor, gjorde några tråkiga ärenden på stan, sedan blev det mini shopping ennu till!
 
Känner mej helt super nöjd med dagen fotografering! De här bilderna är två klara favoriter och passar ju super som ett bildpar!

Serie: "Like a finnish woman"

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Ett litet smakprov från idag. Kommer bli riktigt kul att titt igenom resten av bilderna ikväll! Och kommer göra en liknande, kylig redigering till dem. Lovar ni kommer bli överraskade då ni ser de andra bilderna från "Like a finnish women" som jag kallar denna session.
Nu ska jag gå ut med hunden på en kall promenad innan jag sätter mej och redigerar med en kopp té.
Så hold on!

På vift!

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
 
Ska strax sticka iväg till en fotograferingen som blev uppskjuten förra veckan. Fortfarande är det inte okej väder men jag har en känsla av att vädret endå inte blir bättre och är så grymt sugen på fotograferingen!
 
-
Bilden är tagen i Slovenien då jag var på utbytesresa i början av september. Ett udda resmål som inte alla kommer att tänka på, mest motorcyklister som bara reser igenom landet för att komma till "Mc-meetings" osv men att besöka landet rekommenderar jag starkt! Med kristallklart vatten och kritvita stenar får landet verkligen magiskt, så vackert europeiskt land!

Hausti

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
 
Usch vilket ruggigt väder det är där ute! Inge kul att ha en långhårig Collie då han blir genom våt av det här snö ovädret! Så idag blev det att plocka fram täcket åt honom än en gång,
Får nöja sej med en somrig bild på min lilla pojke, på bilden fyllde han 1år.

Have2Have- Stövlar Tiffany

Bubbleroom.com
 
Igår tassade jag iväg till krogen med de här. Har länge velat ha ett par röda stövlar och för ca. 1 vecka sedan droppade de här skönheterna in i posten. Super nöjd!
Var otroligt bekväma nog, bara den sista timmen blev lite seg i fötterna men det blir de ju oftast med alla smala klackar tycker jag och tror jag verkligen inte är ensam om den saken?
Platåhöjd 5.5cm
Klackhöjd 16cm
 

Det är inte alltid lätt att vara liten!

 
Canon eos 50D, Canon EF 70-200mm 1:4
 
Någonting ni inte visste om mej är att jag gått i yrkesskola till hästskötare... Som jag dock inte gick klart eftersom ämnet blev för mycket för mej, jag gick 2 år på skolan. Och att jag har egen häst som jag hade i 4år, sålde och nu har jag honom tillbaka för att stanna. Sålde honom i ganska samma veva som jag slutade hästskötarutbildningen, som jag sa. Det blev för mycket.
 
Men nu nya hästtag efter 9månaders uppehåll. Efter 15år som hästmänniska så är det inte man bara kastar bort sådär och nu trivs jag igen!
 
Sötnosen på bilden är född på skolan min (hade dejour morgonen han föddes, awsome att öppna boxen och i halmen lå det ett 4timmars gammalt föl! Toppen start på dagen!) under de sista månaderna jag gick där. På bilderna är han jämt 7 dagar gammal. Minns jag rätt så fick han namnet Quick step Brus. Han är alltså en Amerikansk travare och i sommar vågar jag påstå att han ska börja småtränas till en awsome springare :)
 

Roses are red, voilets are blue

 
 
Canon eos 50D, Canon macro 60mm + speedlite II
 
Sitter hundvakt just nu åt grannens schäfer och kollar igenom mycket gamla bilder för att underhålla er.
Sitter även och suger åt mej inspiration till nästa veckas kommande fotograferingar. Ska försöka klämma in minst 4stycken. Spännande!
 
 

Lundberg- Toronto

 
Köpta från Nelly.com
 
Helt klart gillar, gillar! Så gjorde även min katt... Han har nämligen fetich på läder och fejkläder så på skon "högst upp" ser ni rivmärken på tån för att jag var klantig och inte lade dem upp på hyllan direkt då jag kom hem. Dumma mej, det fick jag då även lida för.
Platåhöjd 6cm
Klackhöjd 16cm

Have2Have- Stövletter Emma

Köpta från Bubbleroom.com
 
Den här modellen av skor får definitivt högsta poäng av mej! Så bekväma att gå med! Jag börjar lätt vingla senare mot kvällarna med klackar,haha! Men med de här stod jag stadigt hela kvällen. Helt klart mina favoritskor just nu.
Platåhöjd 3.5cm
13.5cm
 
 
 

...

Jeffrey Campbell- Street walk

Köpa hos Nelly.com
 
Första inlägget om min garderob, eller rättare sagt skohyllan...
Beställde hem de här Jeffreys för drygt en månad sedan. Beställde en 38 som jag alltid har men de här skulle jag bra kunnat ta 37:or av (äger inte ett enda par 37:or... Förutom nu).Harmar lite att de är för stora för mej men, ett litet knep är ju alltid bomull i tårna och så går man iväg ;)
 
Någon annan som upplevt att Jeffrey har rätt så väldigt små storlekar?
 
Platå 4cm, Klack 14cm
 
 
 
 

Uppskjutet

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM
Bild från arkivet ur "rock n' roll" shooten med Christel
 
Som vanligt är det alltid något som sätter keppar i hjulet. Blev ingen fotografering idag tack vare att tandläkaren hade en galen tid åt mej (såklart medan det sista ljuset ute finns) och jag har en hämsk tandvärk så hamnade sätta den jobbiga läkaren före. Usch. Gillar inte tandläkaren och jag tror att jag verkligen inte är ensam om det. Nu har det även börjat snöa så skulle inte tandläkaren kommit ivägen så skulle vädret gjort det.
 
Jag kommer endå slänga in nåt inlägg ikväll. Någonting har jag endå fotat idag!

Ny shoot på gång!

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM + Elinchrom blixtar
Bilden tagen från arkivet. Från fotografering av "Askungen"
 
Kan knappt vänta tills morgondagen! Imorrn ska jag med en vän ha en väldigt nostalgisk shoot!
Tro mej, ni kan aldrig tänka er vad det kan vara. Ibland undrar jag nog vad jag umgås med för vänner. Creepy men awsome ideer!
 
Någon som är nyfiken?
 Häng kvar tills imorrn!

Välkomna!

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4USM
 
Nu ska jag ta itu med den här bloggen så välkomna ska ni vara!
Bloggen kommer uppfyllas av vardagen, hästar, skor och massor av fotografering!
 
 

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0