Jobb, jobb, bil, jobb, sova, äta, dör.

Inga nya bilder för min del, för mycket photoshoots jag vill göra, allt för lite tid! Jag jobbar som en idiot just nu för att kunna hålla igång allt som rör sej omkring just nu. Det senaste dygnet har varit otroligt tungt, sov dåligt mellan måndag-tisdag, tisdag väckning kl 8.oo jobb 9.30-16.30, sedan till nästa jobba och ha nattskift 21-8.oo, hem och sova 2 timmar och iväg till jobbet kl 11-15.30. Direkt efter jobbet stack jag till en bilfirma för att skriva på lite papper i väntan på att min nya beauty ska komma hem. Hade önskat ta hem bilen idag redan men ett papper saknades till min gamla bil som de ville ha och nya bilen ska åka iväg för registrering (import bil), antagligen är den klar fredag eller måndag. Vill NU ju!
Så mitt senaste 1,5 dygn har varit riktigt tufft! Väldigt lite sömn och arbete i ca 20 timmar med allt som allt 5 timmars sömn, huoh, gott folk! Det här med två jobb var kanske att ta lite väl vatten över huvudet? Mina kommande två veckor kommer att vara riktigt horror, ca 13h jobb/dag isträck, slutar ena jobbet, iväg till andra, hem och sova.
Ser verkligen fram emot att få lönerna kan jag försäkra er om! Nu ska jag äntligen hoppa i säng med en fil och somna bums, så trött, imorgon fortsätter jobbet!

4 # Lilla My

 
 
Canon eos 50D, Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 III USM
 
Lite mera från "Lilla My" fotograferingen. Bilderna längst ner är nog definitivt bland favoriterna.

Monster i skogen

 
Canon eos 50D, Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 III USM
 
Slänger upp några bilder till på mina monster från början av veckan!
Det är så otroligt roligt att gå ut och gå nu då det är varmt ute, igår var vi på en 2.5 timmars länk med vår granne och hennes schäfer. Kändes knappt långt trots att det lätt blev en 12km lång länk, minst!
För Haustis ben var det däremot inte alls någon bra idé... Han klarade ca 2h men efter det blev han så trött så han kunde vara lös utan att ens orka hälsa på en hund som benen värkte åt stackaren! Idag var han tack och lov helt och hållet sej själv och vi tog en 40minuters länk bara för att sträcka på våra styva kroppar från igår. Hausti orkade hur bra som helst hela sträckan.
 
Imorgon åker vi på lätt hundträning och funderar på att lämna Hausti hemma och vila ytterligare. Tosca skulle jag vilja ha lite egen tid med, tänkte nämligen lära in ett nytt trick imorgon! Får dock se vilket det blir, har några på lager men vi får se hurdant humör vi är på imorrn.

Super stolt!

 
Canon eos 50D, Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 III USM
 
Idag är jag en så stolt hundägare att jag spricker!
Då jag skulle ta de första porträtten på dem bland vitsipporna så gick det människor förbi. Hausti brukar få bråttom att fooort springa fram och hälsa! Min reaktion var- Shit! Men till min enorma förvåning så sitter Hausti- Utan att röra en min medan människorna spatserade förbi! Det var första gången det hände, jag stod med haken ner till backen med mycket beröm åt honom! Senare hände samma sak igen. Hausti väntade ut människorna i lugn och ro medan de gick förbi! En tredje gång slapp han att springa efter men vände då jag ropade - utan att ha sprungit ända fram till mannen som gick! Vem har tagit min hund?! Haha! Idag har Hausti verkligen visat sina bästa sidor, jag är så nöjd över honom att det är helt otroligt! Kanske det äntligen börjar löpa med inkallningen trots att det finns olika saker som distraherar?
Utan att tveka så är det nog kasteringen som gett resultat här med inkallningen. Han har länge kunnat sätta sej ner på begäran och vänta tills jag kallar in han eller tar bilder men det skulle aldrig ha fungerat med distraherande saker då han var okasterad, hans balls berättade  allt för mycket åt honom hur han skulle höra så han stängde öronen helt och hållet. Jag märker även andra stora förändringar hos honom, han drar mindre i kopplet, han är lugnare i alla lägen, lättare att hålla i vikt, håller uppmärksamheten mer hos mej. Hausti visar ett ennu godare beteende som vad han gjort tidigare. Jag är så nöjd med honom!
 
Tosca har lärt sej att hoppa idag över hinder. Hon hoppar högt också för att vara ganska liten och knubbig, blev riktigt förvånad!
 
Hur vi tränade:
* Började med att själv springa brevid henne och hoppa över själv,började direkt säga ordet "hyppä" (hoppa på svenska) då hon hoppade över.
* Slutade själv hoppa men stod med hindret brevid mej med handen med en godbit i på andra sidan och sade "Hyppä" tillika då hon hoppade
* Efter ett par minuter fattade hon redan how to do och började hoppa för sej själv då jag gav komandot.
 
Snabblärd hund? Ja!
Ni ska också komma ihåg att mina egna beskrivningar på "how to do" tricken är hur jag gör, inte hur andra gör. Det finns tusen olika sätt att lära sin hund det ena och andra. Alla gör på olika sätt. Jag gör på mitt sätt, vad passar mej och Hausti. Vad passar mej och Tosca. Alla är så olika. Hausti tränar jag knappt någonting med, saker klickar nu och då men jag tar ingen "stress". Tosca däremot försöker jag att hålla igång eftersom hon är riktigt häftig och lär sej med raketfart!
 
Idag har jag också köpt mej lite inspiration (som om inte inspirationen redan skulle vara på topp?) som kom förbi mej i all hast i butiken. Boken heter "Hundlekar, stimulerande träning för smarta hundar", Tosca var självklart den första som kom upp i huvudet! Efter att jag "prövat boken" och tittat igenom den ordentlig så ska jag skriva ett inlägg om den, den verkar riktigt rolig med enmassa tips och tricks!
 
 
 
 
 

Hav av vitsippor och fuffiga monster

Iphone 5
 
Blev en trevlig instagram bild idag. Suck. Vi gick till ett ställe som är helt underbart såhär års, jag visste att det skulle vara enorma hav av vitsippor. Tror ni att jag fick med mej kameran? Trodde inte det...
Vi åkte iväg för att hundarna skulle få simma och springa av sej sin grymma energi, min vän var med sin schäfer. Det är jättekul då hennes hund är i samma ålder som mina så dom har jämn åriga att leka med! Mina monster somnade direkt då vi kom hem, så trötta!
Imorgon åker vi antagligen iväg igen bara för att jag ska få med mej kameran. Så hoppeligen kommer det nå trevliga bilder på mina små busungar!

Valentine´s day

Canon eos 50D, Canon EF-S 17-40mm 1:4 USM, Canon speedlite 580EX II
 
Bilder från vändagsfotograferingen med Sandra. Smått gamla men tittade för en stund igenom albumet och jag gillar skuggorna helt massor i bilderna så kändes tvunget att slänga upp dem!
 
Nu ska jag hoppa in i bilen och köra mot mina ursprungstrakter, idag ska det fortsättas på min unicorn tatuering!
 
 

Skogsdetaljer

Canon eos 50D, Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 III USM
 
 
 

Skogstur

Canon eos 50D, Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 III USM
 
Är helt slut! Lovar hundarna också är det, var bara en timme ute i skogen men hundarna rejsade på som aldrig förr. Tror dom har lagom med vårkänslor nu då det börjar blomma och enmassa annat roligt dyker upp från den vintergrå marken och när solen äntligen har börjat värma ordentligt!

Årets första dopp

 
Iphone 5
 
Vi har haft ett så mysigt veckoslut på en bekants sommarstuga att jag intens ha hunnit fundera på datorn, vad är bättre som det?
Hundarna slapp tidigt ut, då stället är långt in i skogen så antog jag att busarna skulle hållas, de var ute och busade redan runt 8 på morgonen. Hausti kom och tittade till oss minst 1 gång i halvtimmen. Plötsligt blev det tyst. För tyst. Då det hade gått en timme steg jag upp för att kolla vad mina nazister höll på med. De satt nöjda, för nöjda på trappan i solen, helt slutkörda och... Genomvåta. Till och med huvudet var vått! Så här stod det årets första dopp på listan för båda två tydligen. Roligat att veta attäven Tosca gillar att simma men genomvåta Collies med träckiga tassar och fulla av sand är definitivt mindre trevlig.
Kul hade dom iaf!
 
 

Stars

 
Nelly.com
 
De här skorna var klart snyggare än jag hade förväntat mej. Visste inte det skulle vara blått innanför skon eller en stjärna under foten. Skornas detaljer får helt klart ett stort plus! Löv dem! Och de satt perfekt slimmat på foten!
 
Hittar dem inte på Nelly mer trots att det var lite på en vecka sedan jag beställde dem så antar de är slutsålda redan.
Till min stora förskräckelse så insåg jag att jag inte har en sjuttons aning vart jag ska börja ställa mina skor. Nu måste jag nog komma på en plan B! Vart jag än ser just nu så ser jag... Skor, de är överallt! Måste nog börja hitta på nåt smart, kanske en gardinstång på väggen att hänga klackarna på? Sparar plats på hyllorna då... Hmm. Får se, ska grubbla vidare på den!
 
Ca mått:
Platåhöjd 4cm
Klackhöjd 14cm
 
 
 

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0