Ridning

 
 
 
 
 
 
Petra-Maria R som tagit bilder åt mej, tack för den!
 
 
Vi har haft (och har...) en lång väg att gå. Otränade som vi båda är. Och så har vi mej... Som inte ridit "riktig häst" på många år (typ 2011?) men vi halkar oss framåt. Jag har snart haft Leunora 3månader och här är vi nu (jämförelsebilder finns i albumet "draget från stallet"). Vi har mest jobbat på framåt och mjukgörande, har inte varit många varv galopp på schemat. Mest ridit ut och bygga muskler. Jag försöker jobba på min sits. Som är en katastrof. Jag ser det själv då jag tittar på bilderna, hängande axlar, skänkeln för långt bak. Så nu har jag försökt rääääta på mej men det är lättare sagt än gjort!
 
För några dagar sedan hoppade vi också lite, så roligt! I något skede åker vi hoppeligen till en riktig bana och hoppar bara vi får passligt tillfälle. Känner att L behöver lite mer muskler innan vi kör igång med banor, annars hade vi väl ev. farit här i dagarna.
 
Jag vill bara göra enmassa med henne nu! Hoppa, dressyra, prova fälttävlan (träning obs!) men då allting ska vara så dyrt... Och så är jag ju fast utan dragkrok och trailer och trailerkort, så. Tråkigt. Jag har ridit så många år, sedan jag var 4. Många år var slappridning där emellan men känner att vissa saker behöver jag få en spark framåt med och L har tagit mej en bit redan men jag vet hon får mej ännu längre. Så snäll dam jag har <3
 
Jag bara vill och vill och vill!
 

Ögongodis på hög nivå!

 
 
Canon eos 50D, Canon EF 70-300mm 1:4-5,6 USM III
 
Då var skördefesten 2014 över. Många fina hästar har setts idag. Såklart bara måste jag visa den überfina herren som jag totalkära ner mej i. En islands hingst som jag glömt namnet på... Men riktig ögongodis! Jag är så svag för blåögda hästar/hundar, dessutom hade hingsten en gnutta brunt i öga och de var så klara! Dog lite då han kom på banan.
Kommer fler bilder någon annan dag. Nu måste jag konentrera mej på att sova så jag orkar med jobb imorrn!
 
 
 
 
 

Skördefest

Canon eos 50D, Canon macro 60mm
 
Inte blev det sömn denhär morgon heller... Sov dock till kl 8, då jag plötsligt vaknar i panik o inser- Jag har inte laddat kamerabatterierna!
Gillar hur det undermedvetna påverkar en. Såklart rusade jag upp från sängen o. lade på allt på laddning, putsa kameran och ut med hundarna. Hade väckning kl 9 men uppe blev jag.
Nu borde jag "bara" laga mej själv klar, sedan blir det att köra mot Mariehamns travbana och kolla på Àlenskur (islänningar), monté, trav, hopptävling, rasparad (häst). Sedan ska det väl vara agility och... Kaninhoppning, som jag för övrigt aldrig förstått mej på, haha!
 
Men nu ska det "firas" skördefest och sedan blir det eget stall, tror det blir markarbetesom står på listan idag!
 

Tidig morgon

Canon eos 50D, Canon macro 60mm
 
Argh. 4 mornar i rad steg jag upp 05.40 och pallrade iväg mej på jobb. Imorse tänkte jag att jag ens lite skulle få sova till kl 7. Men icke. Kunde inte sova så steg upp redan 06.20 och stack iväg till stallet för att sätta ut hästarna. Dreki tittar alltid lika surt på mej då jag kommer före kl 7.30, morgontrött jäkel till häst! De andra går gärna ut men inte han...
En timme senare är jag hemma. Inge bra bilder från stallet blev det heller fast jag tänkte att nu, då jag för en gångs skull har tid och det är dimma!
 
Leunora var ju dessutom väldigt... Fotogenisk imorse...
 

Min vardag

 
Iphone 5
 
Näe! Känner att jag bara måste berätta!
Vi kommer flytta från vår lägenhet men vi kommer inte flytta till en helt random plats utan vi kommer flytta till stallsgården där jag har mina hästar, hur underbart som helst!
Men nej... Så bra att det är en villa/hus är det ju inte. Hästarna står på en gammal lantbruks skola så det handlar såklartom lägenheter... Men det är en superstor 2:a på 61kvm! Just nu har vi en 3:a och ca 67kvm men vi känner då vi inte använder det ena rummet så kommer vi klara oss suveränt med vår nya som är så mycket bättre planerad!
Bättre blir det ju med att vi kommer ha badkar, diskmaskin och där finns en ny tvättmaskin så vi kommer inte behöva kånka upp vår äckliga, gammla!
Lägenheten ligger 50m från stallsknuten, från mitt sovrumsfönster ser jag ena hagen (dock inte hagen med mina hästar i utn de två andra men det är väl egentligen dom som behöver mer uppsikt dessutom ;)).
 Vi har flytt 1 oktober så det kommer vara fullt kaos de kommande veckorna!
 
 
... Och så har vi min lilla stolthet.
Jag och Tosca (riktiga namn Chevian Fayette) har ju varit på vår första utställning! Det var bara en inofficiell, var meningen att vi skulle anmäla oss til Eckerö dog show 2014 men så blev det inte. Jag valde att bara ta inofficiella då jag inte visste vad hon skulle få för "dom".
Skitnervös som jag var så svettades jag före vi gick in i ringen. Då vi väl var i ringen och Tosca tittade på mej med sina fina "kinesögon" så försvann publiken och Tosca var i fokus.
Hon var ängslig då domaren tog på henne. Jag hörde korta meningar som han sade till de som skrev ner allting "starka höfter" "stark rygg..." hans röst försvann då jag försökte andas.
 
Efter att vi sprungit och han kände igenom henne sade han plötsligt "Grattis! Ni vann första ronden" *skakar han med mej*, jag står som ett frågetecken. Jag kände mej så dum men bara stod och gapade.
En yngre tik kommer in för att konkurrera.
Vi tar två varv till runt ringen.
 
Tosca slutade på andra plats och fick en rosett... Dessutom var den rosa, Toscas färger!
På pappret vi fick från domaren stod det "Starka höfter, Stark rygg, femininisk, bra storlek, välskuret huvud, får inte bli högre i hull (hon är tjock, helt enkelt... hups), starka ben, rör sig fint från sidan, lite glad svans, utmärkt päls, fint temperament, välvisad".
Jag var (och är) så stolt att jag sprack då jag kom hem!
Och nu undrar ni väl varför jag var så till mej...
Tosca fick jg av min uppfödare (som hade köpt in henne som valp) på grund av hennes storlek. Hon påstods vara för liten till avel så hon fick ett nytt hem. orden "bra storlek" chokerade mej totalt!
Uppfödare har verkligen så olika åsikter om detta, självklart har nog domare också det.
Men. På detta kommer jag leva länge, min tjej kom på andra plats!
 
... Och då utställningen var 100m från mitt stall fick hon självklart gå o. smutsa ner sej efter att ha varit i topptrim ;)
 
 

Åländska mästerskapen 2014

 
 
Canon eos 50D, Canon EF-S 70-300mm 1:4-5,6 III USM
 
I helgen var jag på de Åländska mästerskapen 2014 och tittade. Eller ja, helgen. Jag hann bara titta på söndagen då slut hoppen skulle vara. Skulle velat titta på lördagan också men jobbet kallade så fick nöja mej med söndag!
Vår mästare på Åland blev Lina (bild 1, 3 och 4) med Katapult (finns ej på bilderna ovan) som hon lånade av sin vän. Bild nummer 1 rider Lina också sin kompis häst (minns ej namnet på hästen). 3de bilden rider hon sin egna valack, Conn, Lina och Conn finns i äldre inlägg på min blogg också.
 
I helgen är det skördefest och jag är ledig på lördag så jag kommer befinna mej på travbanan där hästsportföreningen ordnar rasparad, trav, monté mm.
Så då jag har tid kommer det regna hästbilder här igen! ;)
 
Ha det gott!
 
 
 
 
 
 
 

Att få tiden att räcka till

 
Canon eos 50D, Canon macro 60mm 1:2,8 USM
 
För en gångs skull har jag tagit mig tid till att dra kameran med mig till morgonstallet. Det har varit så fina mornar på senaste tiden. Dimman hann lätta innan jag hade fått ut hästarna så blev inga trevliga bilder på den fronten men spindelnät ställde upp!
 

Fina Zahara

 
Canon eos 50D, Canon EF-S 70-300mm 1:4-5,6 USM
 
Här ekar det tomt!
Har så mycket att ta tag i och saker att göra så bloggen blir lidande, ber om ursäkt för det!
Slänger en bild in på Zahara, arabtjejen ni sett förut här på bloggen.
 

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0