Super stolt!

 
Canon eos 50D, Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 III USM
 
Idag är jag en så stolt hundägare att jag spricker!
Då jag skulle ta de första porträtten på dem bland vitsipporna så gick det människor förbi. Hausti brukar få bråttom att fooort springa fram och hälsa! Min reaktion var- Shit! Men till min enorma förvåning så sitter Hausti- Utan att röra en min medan människorna spatserade förbi! Det var första gången det hände, jag stod med haken ner till backen med mycket beröm åt honom! Senare hände samma sak igen. Hausti väntade ut människorna i lugn och ro medan de gick förbi! En tredje gång slapp han att springa efter men vände då jag ropade - utan att ha sprungit ända fram till mannen som gick! Vem har tagit min hund?! Haha! Idag har Hausti verkligen visat sina bästa sidor, jag är så nöjd över honom att det är helt otroligt! Kanske det äntligen börjar löpa med inkallningen trots att det finns olika saker som distraherar?
Utan att tveka så är det nog kasteringen som gett resultat här med inkallningen. Han har länge kunnat sätta sej ner på begäran och vänta tills jag kallar in han eller tar bilder men det skulle aldrig ha fungerat med distraherande saker då han var okasterad, hans balls berättade  allt för mycket åt honom hur han skulle höra så han stängde öronen helt och hållet. Jag märker även andra stora förändringar hos honom, han drar mindre i kopplet, han är lugnare i alla lägen, lättare att hålla i vikt, håller uppmärksamheten mer hos mej. Hausti visar ett ennu godare beteende som vad han gjort tidigare. Jag är så nöjd med honom!
 
Tosca har lärt sej att hoppa idag över hinder. Hon hoppar högt också för att vara ganska liten och knubbig, blev riktigt förvånad!
 
Hur vi tränade:
* Började med att själv springa brevid henne och hoppa över själv,började direkt säga ordet "hyppä" (hoppa på svenska) då hon hoppade över.
* Slutade själv hoppa men stod med hindret brevid mej med handen med en godbit i på andra sidan och sade "Hyppä" tillika då hon hoppade
* Efter ett par minuter fattade hon redan how to do och började hoppa för sej själv då jag gav komandot.
 
Snabblärd hund? Ja!
Ni ska också komma ihåg att mina egna beskrivningar på "how to do" tricken är hur jag gör, inte hur andra gör. Det finns tusen olika sätt att lära sin hund det ena och andra. Alla gör på olika sätt. Jag gör på mitt sätt, vad passar mej och Hausti. Vad passar mej och Tosca. Alla är så olika. Hausti tränar jag knappt någonting med, saker klickar nu och då men jag tar ingen "stress". Tosca däremot försöker jag att hålla igång eftersom hon är riktigt häftig och lär sej med raketfart!
 
Idag har jag också köpt mej lite inspiration (som om inte inspirationen redan skulle vara på topp?) som kom förbi mej i all hast i butiken. Boken heter "Hundlekar, stimulerande träning för smarta hundar", Tosca var självklart den första som kom upp i huvudet! Efter att jag "prövat boken" och tittat igenom den ordentlig så ska jag skriva ett inlägg om den, den verkar riktigt rolig med enmassa tips och tricks!
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

teskedspixlar.blogg.se

Janina heter jag och i min värld existerar både Rödluvan och Askungen. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och skor. Så ni kan ju gissa själva vad bloggen kommer handla om.

RSS 2.0